Filtru pe categorii
  • views 16715 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    8 roşii tari,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6 ciuperci,
•    2 cepe,
•    2 ouă,
•    1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
•    1 lingură de ceapă tocată mărunt.  

Mod de preparare:

Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.

Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Schinenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
41 locuitori

Schinenii Noi este un sat din cadrul comunei Schineni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni Satul Schinenii Noi a fost menționat documentar în anul 1830.

Citeşte mai departe