Filtru pe categorii
  • views 15824 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    8 roşii tari,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6 ciuperci,
•    2 cepe,
•    2 ouă,
•    1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
•    1 lingură de ceapă tocată mărunt.  

Mod de preparare:

Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.

Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boroseni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Citeşte mai departe