21 martie 2011, 14:45 views 26154

Carne coaptă cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 kg carne de porc de la piept,
•    1 1/2 linguri sare,
•    1 1/2 linguriţe piper negru măcinat,
•    6-8 prune sau caise uscate,
•    100 g slănină,
•    8-10 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare şi piper, se amestecă şi se formează nişte cilindre cu grosimea de 1 cm, care apoi se refrigerează în congelator.

Prunele se curăţă de sîmburi. În carne se fac de-a lungul cîteva incizii cu un ac de bucătărie sau cu un cuţit îngust. În ele se pun cilindrele din slănină cu usturoi şi prunele (sau caisele). Se presară cu sare şi piper şi se coc în cuptor pînă sînt gata la o temperatura de 160-180°C. Din cînd în cînd se stropeşte carnea cu sucul pe care-l lasă friptura. Cînd se răceşte, carnea se taie felii şi se serveşte cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.