Ardei umpluţi cu mere şi morcov
Ingrediente:
- 8-10 ardei,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 3-4 mere,
- 2 morcovi,
- 1 lingură unt,
- ½ pahar maioneză,
- ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune umplutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1130 locuitori
Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.