Filtru pe categorii
  • views 14269 Vizualizări
  • posts 0

Ardei umpluţi cu mere şi morcov

Ingrediente:

  • 8-10 ardei,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 3-4 mere,
  • 2 morcovi,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar maioneză,
  • ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coştangalia

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Citeşte mai departe