Filtru pe categorii
  • views 18471 Vizualizări
  • posts 0

Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi

Ingrediente:

•    600 g fasole păstăi,
•    2 linguri de ulei,
•    1 lingură oţet de vin,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    2 linguri de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în apă sărată 10-12 minute, scurgeţi-le prin strecură-toare, răciţi-le, tăiați-le. Puneţi fasolea în cratiţă, adăugaţi ulei, oţet, usturoi pisat, puneţi un capac şi lăsaţi pentru 1,5-2 ore. Înainte de a se servi salata puneţi pe farfurie foile de salată, presăraţi cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pietrosu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Citeşte mai departe