Filtru pe categorii
  • views 31322 Vizualizări
  • posts 0

Peşte copt cu legume şi mirodenii

Ingrediente:

•    2 peşti proaspeţi de mărime mijlocie,
•    2-3 linguri de ulei,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1 morcov,
•    2 cepe,
•    100 g burtă afumată de porc (opţional),
•    4-5 căţei de usturoi,
•    1 foaie de dafin,
•    sare,
•    piper negru şi cuişoare englezeşti boabe.

Mod de preparare:

Rădăcina de pătrunjel, usturoiul şi roşiile se taie felii, ceapa – inele. Pe ambele părţi ale peştilor, curăţaţi de solzi şi măruntaie, faceţi câteva tăieturi pe diagonală. În aceste tăieturi puneţi felii de legume, de slănină, usturoi, piper, foi de dafin, crenguţe de mărar şi pătrunjel. Peştii se sărează, se pun pe tavă (la dorinţă se adaugă rondele de praz şi morcov), se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Din cînd în cînd se stropesc cu sucul pe care-l lasă peştii. Peştele se serveşte cald sau rece, presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ocniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe