Filtru pe categorii
  • views 15825 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de  verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de peduncul şi coajă, se dau prin răzătoare mășcată, se storc de zeamă şi se prăjesc în ulei. Ceapă se taie mărunt şi se rumeneşte, apoi în tigaia cu ceapă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici şi se înăbuşă 3-5 minute. Se amestecă toate, se adaugă sare, pi­per şi verdeaţă şi se mai amestecă o dată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mihailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Citeşte mai departe