Filtru pe categorii
  • views 23975 Vizualizări
  • posts 0

Peşte prăjit cu mujdei

Ingrediente:

  • 1 peşte proaspăt mare de 1,5-2 kg (sau 4 mici),
  • 2 linguri de  făină de porumb,
  • 4 linguri de  ulei,
  • sare.

Pentru mujdei:

  • ½  pahar bulion concentrat,
  • 8-10 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • ½ lingură verdeaţă tocată,
  • ½lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.

Mod de preparare:

Pentru acest fel de mâncare se potriveşte orice peşte proaspăt. Se taie, capul, coada şi aripile (toate acestea pot fi folosite pentru prepararea bulionului) peştelui curăţat de solzi şi măruntaie, apoi peştele se taie în părţi egale, se sărează, se trece prin faină şi se rumeneşte în tigaie (peştele mic se prăjeşte întreg). Se coace la cuptor până este gata. Se pune pe talger, mujdeiul se serveşte separat.  Acest fel de mâncare poate fi servit şi rece, şi cald.

Prepararea mujdeiului: Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetriş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1697 locuitori

Chetriş este un sat şi comună din raionul Făleşti. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1697 de oameni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrişul Nou și Chetriş. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 167 km de Chișinău. Satul Chetriș a fost menționat documentar în anul 1803.

Citeşte mai departe