Filtru pe categorii
  • views 31810 Vizualizări
  • posts 0

Saltison (varianta 2)

Necesită anumită experienţă şi pricepere la gătit, însă arată mult mai atractiv.

Ingrediente:

  • picior de porc (1-1,5 кг),
  • 2 cepe,
  • 1-2 morcovi,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • sare.  

Pentru omletă:

  • 1 ou,
  • 0,5 pahar de lapte,
  • sare.

Mod de preparare:

Piciorul de porc se fierbe împreună cu legumele şi condimentele într-o cantitate medie de apă la foc mic, periodic se îndepărtează spuma. Se fierbe pînă carnea se îndepărtează de os, fără să se adauge apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, se adaugă usturoiul pisat şi bulionul de carne strecurat, obținîndu-se o masă concentrată semilichidă.

Prepararea omletei: Oule bătute se amestecă cu lapte, se adaugă sare, se prăjeşte omleta fără capac astfel, ca sa se obţină o panglică subţire. Pe o peliculă alimentară sau o bucată de pînză umedă se pune omleta, deasupra masa de saltison, se rulează ca să se obţină o baghetă, marginile se fixează şi se lasă să se răcească sub o greutate uşoară în frigider.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dubovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
350 locuitori

Dubovca este un sat din cadrul comunei Bozieni, raionul Hînceşti care se află la distanța de 13 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Dubovca a fost întemeiat în anul 1963.

Citeşte mai departe