Filtru pe categorii
  • views 29475 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi noi fierţi cu usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi,
  • 200 g slănină,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • 2-4 roşii,
  • smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata. Apa se scurge, se adaugă verdeaţa.

Cartofii se servesc:

1 variantă: stropiţi cu untură şi jumări, preparate din slănină, se condimentează cu usturoi pisat şi se garnisesc cu feliuţe de roşii.

2 variantă: stropiți cu smîntînă, se condimentează cu usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ştefăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Citeşte mai departe