Filtru pe categorii
  • views 57016 Vizualizări
  • posts 0

Vinete murate umplute cu legume

Ingrediente:

•    4 vinete,
•    3 linguri de ulei,
•    1 lingură de sare,
•    ţelină şi pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ¼ căpăţină de varză,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    ½ rădăcină de ţelină,
•    5-6 căţei de usturoi,
•    3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.
 
Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie pedunculul, apoi se taie de-a lungul dintr-o parte, nu pînă la capăt. Se fierb în apă puţin sărată 10-15 minute, se scot şi se pun sub o greutate pentru a se scurge lichidul amar. Se umplu vinetele, apoi se leagă cu tulpinile de ţelină opărite şi se pun în cratiţă, sub o greutate. Lăsaţi-le cîteva zile să se mureze. Înainte de a se servi, se taie felii, deasupra se toarnă ulei.

Prepararea umpluturii: Morcovul, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea, se rumenesc puţin, se amestecă cu varza tăiată şi frecată cu sare, verdeaţa şi usturoiul pisat.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chişcăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Citeşte mai departe