Cartofi prăjiţi cu ceapă
Ingrediente:
- 10-12 cartofi,
- 3 cepe,
- 4 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 5 cepe verzi.
Mod de preparare:
Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie fidea sau rondele şi se prăjesc în ulei pînă se rumenesc. Apoi se amestecă, se sărează, se adaugă piper. Se înăbușă pînă sunt gata la cuptor sau la aragaz la foc încet. Ceapa mărunţită şi prăjită cu unt se adaugă la urmă.
Cartofii se servesc presăraţi cu ceapă verde tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 142 locuitori
Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.