Filtru pe categorii
  • views 9843 Vizualizări
  • posts 0

Dovleac prăjit cu roşii

Ingrediente:

  • 800 g dovleac,
  • 6-7 roşii,
  • 125 g unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 lingură brînză dată prin răzătoare,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel tăiată.

Mod de preparare:

Roşiile se taie în două şi se prăjesc. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie feliuţe, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte. Se pune în farfurii, deasupra se pun roşiile, toate se presară cu verdeaţă şi brânză.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sverida

Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
84 locuitori

Sverida este un sat din cadrul comunei Onişcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 84 de oameni. Satul Sverida a fost menționat documentar în anul 1614.

Citeşte mai departe