Filtru pe categorii
  • views 10915 Vizualizări
  • posts 0

Dovleac prăjit cu roşii

Ingrediente:

  • 800 g dovleac,
  • 6-7 roşii,
  • 125 g unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 lingură brînză dată prin răzătoare,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel tăiată.

Mod de preparare:

Roşiile se taie în două şi se prăjesc. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie feliuţe, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte. Se pune în farfurii, deasupra se pun roşiile, toate se presară cu verdeaţă şi brânză.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîntîna Albă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Citeşte mai departe