Dovleac prăjit cu roşii
Ingrediente:
- 800 g dovleac,
- 6-7 roşii,
- 125 g unt,
- 1 lingură făină de grîu,
- 1 lingură brînză dată prin răzătoare,
- ¾ pahar smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel tăiată.
Mod de preparare:
Roşiile se taie în două şi se prăjesc. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie feliuţe, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte. Se pune în farfurii, deasupra se pun roşiile, toate se presară cu verdeaţă şi brânză.
Se serveşte cu smîntînă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1560
- Populația:
- 2253 locuitori
Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.