Filtru pe categorii
  • views 18832 Vizualizări
  • posts 0

Fasole înăbuşite cu prune uscate

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole,
  • 1 pahar de prune uscate,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 lin­guri de caşcaval dat prin răzătoare,
  • 1 lingură de zahăr,
  • sare,
  • 1 lingură de mărar tăiat.

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la fiert în aceeaşi apă în care s-au muiat. Prunele se opăresc, se taie, se amestecă cu fasolea, se adaugă 1 lingură de unt şi smântână. Toate se înăbuşă la foc încet 8-10 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se sărează, se pune zahăr, caşcaval şi 1 lingură de unt.

Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Teșcureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
1109 locuitori

Teșcureni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Teșcureni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Ungheni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Teșcureni a fost menționat documentar în anul 1797.

Citeşte mai departe