Vinete prăjite în liezon
Ingrediente:
- 3-4 vinete,
- 4 linguri ulei,
- 3 linguri făină de grâu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar lapte,
- 2 linguri unt,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se curăţă de peduncul, se taie felii de 0,5-0,7 cm grosime, se sărează şi se pun sub greutate pentru 30-40 minute. Apoi se moaie în liezon, se prăjesc pe o parte şi alta până se rumenesc şi se dau apo la cuptor.
Prepararea liezon-ului: Făina se amestecă cu laptele şi ouăle bătute, se adaugă sare şi piper. Acest fel de mâncare se serveşte atât rece, cât şi cald. Se serveşte cu unt topit.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 199 locuitori
Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.