Filtru pe categorii
  • views 17238 Vizualizări
  • posts 0

Vinete prăjite în liezon

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri făină de grâu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de peduncul, se taie felii de 0,5-0,7 cm grosime, se sărează şi se pun sub greutate pentru 30-40 minute. Apoi se moaie în liezon, se prăjesc pe o parte şi alta până se rumenesc şi se  dau apo la cuptor.
 

Prepararea liezon-ului: Făina se amestecă cu laptele şi ouăle bătute, se adaugă sare şi piper. Acest fel de mâncare se serveşte atât rece, cât şi cald. Se serveşte cu unt topit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grozasca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
741 locuitori

Grozasca este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 741 de oameni. Satul Grozasca a fost înființat în anul 1910.

Citeşte mai departe