Filtru pe categorii
  • views 16033 Vizualizări
  • posts 0

Vinete prăjite în liezon

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri făină de grâu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de peduncul, se taie felii de 0,5-0,7 cm grosime, se sărează şi se pun sub greutate pentru 30-40 minute. Apoi se moaie în liezon, se prăjesc pe o parte şi alta până se rumenesc şi se  dau apo la cuptor.
 

Prepararea liezon-ului: Făina se amestecă cu laptele şi ouăle bătute, se adaugă sare şi piper. Acest fel de mâncare se serveşte atât rece, cât şi cald. Se serveşte cu unt topit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crăsnăşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1298 locuitori

Crăsnăşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Crăsnăşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1298 de oameni. Satul Crăsnăşeni a fost menționat documentar în anul 1667.

Citeşte mai departe