11 octombrie 2010, 17:50 views 18230

Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă

Ingrediente:

  • 8-10 roşii,
  • 1 lingură de unt,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • ¾ pa­har smântână,
  • sare,
  • 1 lingură pesmeţi pisaţi,
  • foi de salată verde.

Pentru umplutură:

  • 10-12 ciuperci,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • sare.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presă­rată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecură­toare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se ames­tecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5934 locuitori

Lozova este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lozova şi Stejăreni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 5934 locuitori. Satul Lozova a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.