Filtru pe categorii
  • views 14304 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă

Ingrediente:

  • 8-10 roşii,
  • 1 lingură de unt,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • ¾ pa­har smântână,
  • sare,
  • 1 lingură pesmeţi pisaţi,
  • foi de salată verde.

Pentru umplutură:

  • 10-12 ciuperci,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • sare.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presă­rată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecură­toare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se ames­tecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăguşenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Citeşte mai departe