Filtru pe categorii
  • views 17453 Vizualizări
  • posts 0

Dovlecei cu smîntînă la cuptor

Ingrediente:

  • 5 dovlecei,
  • 1 roşie,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 1 lingură de unt,
  • 2 linguri de caşcaval olandez ras,
  • 4 linguri de smântână,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 linguriţă de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.  Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.

Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Terebna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Citeşte mai departe