Filtru pe categorii
  • views 18119 Vizualizări
  • posts 0

Dovlecei cu smîntînă la cuptor

Ingrediente:

  • 5 dovlecei,
  • 1 roşie,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 1 lingură de unt,
  • 2 linguri de caşcaval olandez ras,
  • 4 linguri de smântână,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 linguriţă de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.  Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.

Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Braicău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Citeşte mai departe