Filtru pe categorii
  • views 14123 Vizualizări
  • posts 0

Ciulama cu fasole păstăi cu sos alb


Ingrediente:

•    1 kg fasole păstăi,
•    300 g carne de porc,
•    2 linguri făină de grîu,
•    2-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, se spală, se fierbe 2-3 minute în apă puţin sărată, se strecoară. Carnea se taie fidea, se prăjeşte, se adaugă fasolea, se mai prăjeşte încă 2-3 minute. Se toarnă sos alb, se adaugă sare, piper, o jumătate din verdeaţă şi usturoiul mărunţit. Se dă la cuptor.

Prepararea sosului:
Făina se rumeneşte, se amestecă cu bulion, se fierbe, se strecoară. Sosul trebuie să fie dens.

Se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drojdieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Citeşte mai departe