Filtru pe categorii
  • views 14966 Vizualizări
  • posts 0

Ciulama cu fasole păstăi cu sos alb


Ingrediente:

•    1 kg fasole păstăi,
•    300 g carne de porc,
•    2 linguri făină de grîu,
•    2-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, se spală, se fierbe 2-3 minute în apă puţin sărată, se strecoară. Carnea se taie fidea, se prăjeşte, se adaugă fasolea, se mai prăjeşte încă 2-3 minute. Se toarnă sos alb, se adaugă sare, piper, o jumătate din verdeaţă şi usturoiul mărunţit. Se dă la cuptor.

Prepararea sosului:
Făina se rumeneşte, se amestecă cu bulion, se fierbe, se strecoară. Sosul trebuie să fie dens.

Se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lăpuşna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Citeşte mai departe