Filtru pe categorii
  • views 15953 Vizualizări
  • posts 0

Ciulama cu fasole păstăi cu sos alb


Ingrediente:

•    1 kg fasole păstăi,
•    300 g carne de porc,
•    2 linguri făină de grîu,
•    2-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, se spală, se fierbe 2-3 minute în apă puţin sărată, se strecoară. Carnea se taie fidea, se prăjeşte, se adaugă fasolea, se mai prăjeşte încă 2-3 minute. Se toarnă sos alb, se adaugă sare, piper, o jumătate din verdeaţă şi usturoiul mărunţit. Se dă la cuptor.

Prepararea sosului:
Făina se rumeneşte, se amestecă cu bulion, se fierbe, se strecoară. Sosul trebuie să fie dens.

Se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Aluniş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Citeşte mai departe