Filtru pe categorii
  • views 23605 Vizualizări
  • posts 0

Vinete înăbuşite cu smîntînă

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2/3 pahar smântână,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.

Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhişinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălăşeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Citeşte mai departe