Filtru pe categorii
  • views 22250 Vizualizări
  • posts 0

Vinete înăbuşite cu smîntînă

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2/3 pahar smântână,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.

Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhişinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Citeşte mai departe