Filtru pe categorii
  • views 15287 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi copţi cu dovleci şi roşii

Ingrediente:

  • 6 cartofi,
  • 3 dovlecei,
  • ½ praz,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • 4-5 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 pahar smîntînă,
  • 1 linguriţă unt,
  • 1 lingură brînză mărunţită,
  • ½ lingură pesmeţi de grîu,
  • 1½ lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie rondele de 3-4 cm şi se prăjesc. Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele, se trec prin faină, se rumenesc pe ambele părţi şi se presară cu sare şi piper. Prazul (partea albă) se taie inele, se prăjeşte în ulei, se amestecă cu verdeaţa. Roşiile se taie în două, se presară cu sare şi piper, se rumenesc pe o parte şi pe alta (mai întîi pe partea tăiată) în tigaia bine călită. Tava se unge cu unt, apoi ingredientele se pun straturi: cartofii presăraţi cu ceapă, dovleceii, roşiile şi încă un strat de cartofi. Deasupra se toarnă smîntîna sărată, se presară cu brînză nesărată, amestecată cu pesmeţi măcinaţi. Se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 20-30 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Enichioi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe