Filtru pe categorii
  • views 9434 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă

Ingrediente:

  • 10-12 roşii,
  • ½ lingură unt,
  • 4 linguri smântână,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • ½ pahar porumb fiert sau conservat,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură de  caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri  de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate ante­rior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se ameste­ca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bursuceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Citeşte mai departe