Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă
Ingrediente:
- 10-12 roşii,
- ½ lingură unt,
- 4 linguri smântână,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de salată verde,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- ½ pahar porumb fiert sau conservat,
- 1 ou,
- 1 lingură unt,
- 1 lingură de caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri de ceapă verde tăiată,
- 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate anterior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.
Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se amesteca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 65 locuitori
Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.