Filtru pe categorii
  • views 48884 Vizualizări
  • posts 0

Fasole păstăi cu ceapă

Ingrediente:

•    700 g fasole păstăi,
•    2 cepe,
•    4 linguri ulei,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    zeamă de lămîie.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa tăiată, zeama de lămîie după gust
Moldovenii servesc acest fel de bucate atît reci, cît şi calde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăguşenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Citeşte mai departe