Filtru pe categorii
  • views 23415 Vizualizări
  • posts 0

Colţunaşi leneşi cu cartofi şi brînză

Ingrediente:

  • 10 cartofi,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă unt,
  • 2-3 linguri de brînză de vaci nesărată mărunţită,
  • 3 linguri făină de grîu,
  • 1 pahar de smîntînă,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu coajă, apoi se curăţă şi se dau prin răzătoare. Se adaugă ouăle crude, untul, verdeaţa (la dorință), 1 lingură de brînză, sare şi piper. Se amestecă bine. Din masa obţinută se formează nişte cîrnăciori mici cu diametrul de 2-3 cm, se taie rondele de 1-1½ cm şi se fierb în apă sărată 3-5 minute. Apoi se scurg prin strecurătoare.

Se servesc în 2 feluri:

varianta 1: se presară cu brînză, usturoi pisat şi se dreg cu smîntînă;

varianta 2: colţunaşii fierţi se pun într-o tavă unsă cu grăsime, presărată cu pesmeţi. Colţunaşii se presară cu brînză, deasupra se toarnă smîntîna bătută cu ou şi se dau  la cuptor.

Colţunaşii se servesc presăraţi cu verdeaţă.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zolotievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Citeşte mai departe