Filtru pe categorii
  • views 20761 Vizualizări
  • posts 0

Colţunaşi leneşi cu cartofi şi brînză

Ingrediente:

  • 10 cartofi,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă unt,
  • 2-3 linguri de brînză de vaci nesărată mărunţită,
  • 3 linguri făină de grîu,
  • 1 pahar de smîntînă,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu coajă, apoi se curăţă şi se dau prin răzătoare. Se adaugă ouăle crude, untul, verdeaţa (la dorință), 1 lingură de brînză, sare şi piper. Se amestecă bine. Din masa obţinută se formează nişte cîrnăciori mici cu diametrul de 2-3 cm, se taie rondele de 1-1½ cm şi se fierb în apă sărată 3-5 minute. Apoi se scurg prin strecurătoare.

Se servesc în 2 feluri:

varianta 1: se presară cu brînză, usturoi pisat şi se dreg cu smîntînă;

varianta 2: colţunaşii fierţi se pun într-o tavă unsă cu grăsime, presărată cu pesmeţi. Colţunaşii se presară cu brînză, deasupra se toarnă smîntîna bătută cu ou şi se dau  la cuptor.

Colţunaşii se servesc presăraţi cu verdeaţă.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucuieţii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Citeşte mai departe