Filtru pe categorii
  • views 19189 Vizualizări
  • posts 0

Budincă cu dovleac și mere

Ingrediente:

•    800 g dovleac,
•    2 mere,
•    2 linguri crupe de griș,
•    4 ouă,
•    1 pahar de lapte,
•    4 linguri de unt,
•    2 linguri de zahăr,
•    2 linguri de stafide,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se taie bucăţele mici, se fierbe puţin în lapte cu unt. Se toarnă crupe de griş şi se fierbe pînă este gata, amestecîndu-se permanent. Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare mășcată, se amestecă cu dovleac, stafidele opărite, gălbenuşurile bătute şi albuşurile, bătute separat cu zahăr. Masa obţinută se pune pe o tavă unsă cu unt, se acoperă cu un strat subţire de smîntînă şi se dă la cuptor.
Înainte de a se servi, budinca se acoperă cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Talmaza

Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
7250 locuitori

Talmaza este un sat şi comună din raionul Ștefan Vodă. Este unicul sat din componența comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 94 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7250 de oameni. Satul Talmaza a fost menționat documentar în anul 1595.

Citeşte mai departe