Filtru pe categorii
  • views 33547 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb

Ingrediente:

  • 40-60 frunze tinere de viţă-de-vie,
  • 2 pahare de bulion de carne,
  • 1 pahar de borş acru,
  • 3 roşii,
  • 1 pahar de smîntînă.

Pentru umplutură:

  • 3 morcovi,
  • 4 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 8-10 ciuperci,
  • 3 linguri de crupe de porumb (se poate şi orez),
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Pe frunzele opărite se aşează umplutura, care se împachetează şi se rulează astfel ca să se obţină în formă de punguţe. Pe fundul ceaunului se aştern frunze, apoi se pun sarmalele straturi, roşii date prin răzătoare, bulionul şi borşul se toarnă deasupra. Se acoperă cu un capac şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Crupele se fierb, se adaugă puţin unt. Morcovii, ceapa, pătrunjelul se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă roşiile mărunţite. Ciupercile se fierb, se taie cubuleţe şi se prăjesc în unt. Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.

Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Citeşte mai departe