Filtru pe categorii
  • views 16619 Vizualizări
  • posts 0

Ciuperci înăbuşite cu fasole

Ingrediente:

  • 600 g ciuperci,
  • 1 pahar fasole,
  • 3 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc cu ceapă. Fasolea se fierbe. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare şi se prăjesc. Usturoiul se pisează. Se amestecă totul, se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă la foc încet 10-15 minute.

Se servesc presărate cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Porumbrei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Citeşte mai departe