Fasole păstăi cu ou
Ingrediente:
• 800 g fasole păstăi,
• 3 ouă,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 linguri unt,
• sare,
• piper negru măcinat,
• pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Păstăile maşcate se taie în 2-3 părţi. Se fierb în apa puţin sărată 8-10 minute, se strecoară, se usucă şi se prăjesc uşor. Deasupra se toarnă smîntîna bătută cu ouă, se adaugă sare, piper şi se prăjeşte pînă este gata, amestecîndu-se atent.
Se garnisesc cu pătrunjel verde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1895
- Populația:
- 88 locuitori
Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.