Filtru pe categorii
  • views 26373 Vizualizări
  • posts 0

Iahnie de fasole cu sos de roşii

Ingrediente: 

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 2-3 cepe,
  • 2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),
  • 2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de ro­şii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se ser­veşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şendreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe