11 octombrie 2010, 17:20 views 21396

Roşii prăjite, cu usturoi şi brînză

Ingrediente:

  • 8 roşii,
  • 1 lingură ulei,
  • 2 linguri brânză dată prin răzătoare,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Roşiile se taie în doua, se presară cu sare şi piper, se prăjesc pe o parte şi pe alta (mai întâi cu tăietura în sus, apoi invers). Înainte de a fi servite, se presară cu brân­ză, verdeaţă şi usturoi mărunţit.

Roşiile pot servi drept garnitură pentru carne, scrob sau omletă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.