Filtru pe categorii
  • views 11628 Vizualizări
  • posts 0

Budincă de morcovi cu mere

 

Ingrediente:

  • 8 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2 linguri crupe de gris,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură de  pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ¾ pahar lapte,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare.

Mod de preparare:

Morcovii se taie mărunt şi se fierb puţin. Separat, se fierbe un terci dens de gris cu lapte, se adaugă morcovul, merele curăţate de coajă şi date prin răzătoare mășcată, gălbenuşurile bătute cu zahăr, untul şi sarea. Se amestecă. Albuşurile se bat şi atent se adaugă la celelalte. Se pune într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, deasupra se toarnă smîntîna şi se dă la cuptor.

Budinca se taie felii. Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cupcui

Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Citeşte mai departe