Filtru pe categorii
  • views 14343 Vizualizări
  • posts 0

Budincă de morcovi cu mere

 

Ingrediente:

  • 8 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2 linguri crupe de gris,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură de  pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ¾ pahar lapte,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare.

Mod de preparare:

Morcovii se taie mărunt şi se fierb puţin. Separat, se fierbe un terci dens de gris cu lapte, se adaugă morcovul, merele curăţate de coajă şi date prin răzătoare mășcată, gălbenuşurile bătute cu zahăr, untul şi sarea. Se amestecă. Albuşurile se bat şi atent se adaugă la celelalte. Se pune într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, deasupra se toarnă smîntîna şi se dă la cuptor.

Budinca se taie felii. Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cortenul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Citeşte mai departe