13 octombrie 2010, 11:24 views 34991

Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

 

Ingrediente:

  • 6 morcovi,
  • 500 g brînză de vaci,
  • ½ pahar prune uscate,
  • 2 linguri crupe de griș,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar smîntînă,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Morcovii se dau prin răzătoare  mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.