Filtru pe categorii
  • views 13204 Vizualizări
  • posts 0

Ciuperci coapte cu tăieţei

Ingrediente:

  • 6-8 ciuperci,
  • 2 cepe,
  • 1 lingură ulei,
  • 3 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingură de pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru tăieţei:

  • 1½ pahare făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor.
 

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pe 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul subţire, obținîndu-se tăieţeii propriu-zişi.

Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cepeleuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Citeşte mai departe