12 octombrie 2010, 17:22 views 15054

Budincă de dovleac cu tăieţei

Ingrediente:

•    800 g dovleac,
•    3 ouă,
•    5 linguri de unt,
•    1 lingură de zahăr tos,
•    2 g de scorţişoară,
•    2 linguri de pesmeţi fărîmiţaţi,
•    3-4 linguri frişcă,
•    sare.

Pentru tăieţei:
•    1½ pahare făină de grîu,
•    2 ouă,
•    1/3 pahar apă,
•    sare.
 
Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă şi se taie fidea mășcată, apoi se prăjeşte în unt. Tăieţeii se fierb în apă, puţin sărată. Atenţie însă nu trebuie răsfierţi, se strecoară, se adaugă unt. Ouăle se bat, apoi se adaugă zahăr, sare şi scorţişoară măcinată, se amestecă, se adaugă frişca şi se mai bat toate împreună.

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pentru 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie făşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul în tăieţeii propriu-zişi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.