Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.
Citeşte mai departe15480 Vizualizări
0
Cartofi cu turte
Ingrediente:
• 1 kg de cartofi tineri,
• 2 morcovi,
• 3 cepe,
• 2 rădăcini de pătrunjel,
• 3 roşii,
• ½ pahar de ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1-2 foi de dafin,
• 1 lingură verdeaţă tăiată
Pentru turte:
• 1 ou,
• ½ pahar apă,
• 1½ pahar făină de grîu,
• 2 linguri de brînză de oi,
• 2 linguri de brînză de vaci,
• 1-2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Din făină, apă şi ouă frămîntaţi aluatul. Întindeţi-l într-un strat subţire (2 mm), stropiţi-l cu ulei, presăraţi-l cu amestecul din brînză de oi şi brînza de vaci. Formaţi rulade subţiri cu diametrul de pînă la 3 cm. Tăiaţi în bucăţi de 3-4 cm lungime.
Cartofii curăţaţi se marinează în ulei, amestecat cu sare şi piper. Se dau la cuptor într-o tava, la temperatura de 200 grade pentru 20 de minute. Morcovul se taie felii rotunde, se prăjeşte în ulei, ceapa se taie felii. Într-un ceaun se pun cartofii, morcovul, ceapa, deasupra se pun turtele, pe care se pune rădăcina de pătrunjel şi foile de dafin. Se presară cu verdeaţă. Se toarnă sucul a 3 roşii, se sărează. Se dă la cuptor, bine acoperit cu un capac, se prepară la temperatura de 200 de grade, timp de 30-35 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1