Filtru pe categorii
  • views 13753 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi cu turte


 

Ingrediente:

•    1 kg de cartofi tineri,
•    2 morcovi,
•    3 cepe,
•    2 rădăcini de pătrunjel,
•    3 roşii,
•    ½ pahar de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1-2 foi de dafin,
•    1 lingură verdeaţă tăiată

Pentru turte:
•    1 ou,
•    ½ pahar apă,
•    1½ pahar făină de grîu,
•    2 linguri de brînză de oi,
•    2 linguri de brînză de vaci,
•    1-2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Din făină, apă şi ouă frămîntaţi aluatul. Întindeţi-l într-un strat subţire (2 mm), stropiţi-l cu ulei, presăraţi-l cu amestecul din brînză de oi şi brînza de vaci. Formaţi rulade subţiri cu diametrul de pînă la 3 cm. Tăiaţi în bucăţi de 3-4 cm lungime.

Cartofii curăţaţi se marinează în ulei, amestecat cu sare şi piper. Se dau la cuptor într-o tava, la temperatura de 200 grade pentru 20 de minute. Morcovul se taie felii rotunde, se prăjeşte în ulei, ceapa se taie felii. Într-un ceaun se pun cartofii, morcovul, ceapa, deasupra se pun turtele, pe care se pune rădăcina de pătrunjel şi foile de dafin. Se presară cu verdeaţă. Se toarnă sucul a 3 roşii, se sărează. Se dă la cuptor, bine acoperit cu un capac, se prepară la temperatura de 200 de grade, timp de 30-35 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Berezovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Citeşte mai departe