12 octombrie 2010, 14:53 views 19787

Dovlecei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente:

•    4 dovlecei,
•    1 ou (gălbenuşul),
•    1 linguriţă unt,
•    2/3 pahar smîntînă,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6-8 ciuperci,
•    2 roşii,
•    miezul de dovlecei,
•    ½ praz,
•    1 lingură unt,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Se spălă dovleceii nu prea mari, se taie codiţele, apoi îi tăiem în două, cu o lingură se scot seminţele şi o parte din miez. Se sărează, se umplu, se pun pe o tigaie unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă, amestecată cu gălbenuşul unui ou crud, se dau la cuptor. Se servesc fierbinţi, garnisiţi cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se mărunţesc. Miezul de dovlecei  se mărunţeşte şi el. Toate se amestecă cu unt, verdeaţă şi usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.