Filtru pe categorii
  • views 15874 Vizualizări
  • posts 0

Iahnie de vinete


Ingrediente:

•    4-5 vinete,
•    5-6 roşii,
•    2-3 cepe,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de făină,
•    2 ouă,
•    ½ pahar smântână,
•    2 linguri de verdeaţă tăiată,
•    1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură de pesmeţi,
•    ½ lingură de unt,
•    1/3 pahar ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin.
 
Mod de preparare:

Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie feliuţe. într-o tigaie unsă cu unt se pun vinetele, roşiile, ceapa, se adaugă puţină sare, piper, o foaie de dafin. Se toarnă un amestec din ou bătut, smîntînă, faină prăjită (sare după gust). Se presară cu brînza, amestecată cu pesmeţi. Brînza poate fi înlocuită cu caşcaval tare. Se coace în cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Todirești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Citeşte mai departe