Filtru pe categorii
  • views 17065 Vizualizări
  • posts 0

Iahnie de vinete


Ingrediente:

•    4-5 vinete,
•    5-6 roşii,
•    2-3 cepe,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de făină,
•    2 ouă,
•    ½ pahar smântână,
•    2 linguri de verdeaţă tăiată,
•    1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură de pesmeţi,
•    ½ lingură de unt,
•    1/3 pahar ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin.
 
Mod de preparare:

Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie feliuţe. într-o tigaie unsă cu unt se pun vinetele, roşiile, ceapa, se adaugă puţină sare, piper, o foaie de dafin. Se toarnă un amestec din ou bătut, smîntînă, faină prăjită (sare după gust). Se presară cu brînza, amestecată cu pesmeţi. Brînza poate fi înlocuită cu caşcaval tare. Se coace în cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corotna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe