Filtru pe categorii
  • views 23924 Vizualizări
  • posts 0

Iahnie de cartofi

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 fire de praz sau 3-4 cepe,
  • 2-3 ardei graşi,
  • 4-5 roşii,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie bucăţele, se rumenesc la foc puternic şi se sărează. Prazul sau ceapa se taie fidea, se prăjeşte, se amestecă cu cartofii şi se prăjesc 2-3 minute. Ardeii se taie fidea, se prăjesc şi se amestecă cu cartofii, se adaugă sare, piper negru măcinat, foi de dafin, se toarnă un pahar de bulion de carne sau de legume, se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Se dau la cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buțeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
3512 locuitori

Buțeni este un sat și comună din raionul Hîncești. Buțeni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 3512 oameni. Satul Buțeni a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe