Filtru pe categorii
  • views 21463 Vizualizări
  • posts 0

Iahnie de cartofi

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 fire de praz sau 3-4 cepe,
  • 2-3 ardei graşi,
  • 4-5 roşii,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie bucăţele, se rumenesc la foc puternic şi se sărează. Prazul sau ceapa se taie fidea, se prăjeşte, se amestecă cu cartofii şi se prăjesc 2-3 minute. Ardeii se taie fidea, se prăjesc şi se amestecă cu cartofii, se adaugă sare, piper negru măcinat, foi de dafin, se toarnă un pahar de bulion de carne sau de legume, se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Se dau la cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăluceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Citeşte mai departe