Filtru pe categorii
  • views 14724 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 roşii,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 pahar de brînză mărunţită,
  • 1 ou,
  • 2 cepe,
  • 3-4 ciuperci,
  • 2 linguri de smîntînă,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.

 Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corjeuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Citeşte mai departe