Filtru pe categorii
  • views 16965 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 roşii,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 pahar de brînză mărunţită,
  • 1 ou,
  • 2 cepe,
  • 3-4 ciuperci,
  • 2 linguri de smîntînă,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.

 Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Carmanova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Citeşte mai departe