Filtru pe categorii
  • views 41157 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi înăbuşiţi cu ciuperci

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 linguri unt,
  • ½ pahar frişcă,
  • 8-12 ciuperci proaspete,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sînt pe jumătate gata. Apoi se adaugă ciupercile fierte şi rumenite cu ceapă, sare, piper, o parte din verdeaţă, se toarnă frişca, se acoperă cu capacul şi se înăbuşă în cuptor.

Se servesc presăraţi cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corjova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1682
Populația:
2589 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2589 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1682.

Citeşte mai departe