Filtru pe categorii
  • views 20697 Vizualizări
  • posts 0

„Locum” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

Pentru aluat:

•    2 pahare de făină,
•    1 pahar de apă,
•    1 liguriţă de drojdii uscate praf,
•    2 linguri de smîntînă,
•    0,5 linguri de zahăr,
•    sare,
•    1 lingură de unt.

Pentru umplutură:

•    brînză de vaci 1,5-2 pahare,
•    sare.

Pentru dres:

•    4 ouă,
•    2 pahare de smîntînă de casă.

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdiile în lapte cald cu zahăr, adăugăm sare, smîntînă, făină. Facem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească la loc cald acoperit cu o pînză circa 1 oră. Împărţim în bile. Pe masa presărată cu făină, întindem turtele astfel ca să se acopere toată forma pentru copt. Punem umplutura pe toată suprafaţa foii şi o facem ruladă. O punem cu sutura în jos pe o tavă sau o tigaie cu margini înalte unsă în prealabil cu unt. În mod tradiţional ar trebui să obţinem 4 rulade. Lasăm produsul circa 15-20 minute. Batem ouăle cu smîntîna, umplem spaţiile dintre ruladele de aluat. Coacem în rolă la temperatura de 180 de grade, timp de 35-40 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Aluatu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Citeşte mai departe