Filtru pe categorii
  • views 18444 Vizualizări
  • posts 0

„Locum” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

Pentru aluat:

•    2 pahare de făină,
•    1 pahar de apă,
•    1 liguriţă de drojdii uscate praf,
•    2 linguri de smîntînă,
•    0,5 linguri de zahăr,
•    sare,
•    1 lingură de unt.

Pentru umplutură:

•    brînză de vaci 1,5-2 pahare,
•    sare.

Pentru dres:

•    4 ouă,
•    2 pahare de smîntînă de casă.

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdiile în lapte cald cu zahăr, adăugăm sare, smîntînă, făină. Facem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească la loc cald acoperit cu o pînză circa 1 oră. Împărţim în bile. Pe masa presărată cu făină, întindem turtele astfel ca să se acopere toată forma pentru copt. Punem umplutura pe toată suprafaţa foii şi o facem ruladă. O punem cu sutura în jos pe o tavă sau o tigaie cu margini înalte unsă în prealabil cu unt. În mod tradiţional ar trebui să obţinem 4 rulade. Lasăm produsul circa 15-20 minute. Batem ouăle cu smîntîna, umplem spaţiile dintre ruladele de aluat. Coacem în rolă la temperatura de 180 de grade, timp de 35-40 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuşmirca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Citeşte mai departe