Filtru pe categorii
  • views 14451 Vizualizări
  • posts 0

„Poocea” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    2/3 pahare de margarină,
•    1 pahar de smîntînă,
•    sare,
•    bicarbonat de sodiu 1/3 linguriţă,
•    2 ouă (gălbenuşul) pentru a unge.

Pentru umplutură:

•    800g de carne de vită,
•    2-4 cepe,
•    2-3 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Preparăm aluatul fărîmicios. Margarina răcită o tăiem cubuleţe, cernem făina, stingem bicarbonatul de sodiu în oţet cu cîteva picături de suc de lămîie sau cu oțet de masă. Unim ingredientele. Amestecăm bine pînă obţinem un aluat elastic fără cocoloaşe. Pe masa presărată cu făină întindem aluatul cu grosimea de 2-3 mm, întindem cu sucitorul turte cu diametrul 6-7 cm, la mijlocul fiecărei foi punem umplutura, unim şi prindem marginile, împletim viţele (ca pentru colţunaşi). Ungem produsul obținut cu gălbenuş, îl coacem în rolă la temperatura de 180 de grade timp de 10-12 minute.

Umplutura poate fi diferită: de fructe, brînză ş.a., în cazul în care chiflele sînt dulci, preparatul se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnogorca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Citeşte mai departe