Filtru pe categorii
  • views 26639 Vizualizări
  • posts 0

„Ghiozlemea” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1 pahar de lapte sau chefir,
•    0,5 lingură de zahăr,
•    1 linguriţă de drojdii praf,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    sare.

Mod de preparare:

Prepararea aluatului: Dizolvăm drojdiile în lapte cald cu zahăr, adăugăm sare, smîntînă, făină. Facem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească timp de 1 oră la loc cald, acoperit cu o pînză. Împărţim în bile. Întindem turtele în foi rotunde pe masa presărată cu făină, pe o parte punem umplutura, acoperim cu partea fără umplutură, lipim marginile, dîndu-i formă plată. Prăjim plăcintele pe tigaia încinsă în ulei vegetal.

Umplutura poate fi diferită: ou fiert cu ceapă verde, brînză de vaci, brînză de oi dată prin răzătoare etc.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pavlovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Citeşte mai departe