Filtru pe categorii
  • views 23019 Vizualizări
  • posts 0

„Ghiozlemea” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1 pahar de lapte sau chefir,
•    0,5 lingură de zahăr,
•    1 linguriţă de drojdii praf,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    sare.

Mod de preparare:

Prepararea aluatului: Dizolvăm drojdiile în lapte cald cu zahăr, adăugăm sare, smîntînă, făină. Facem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească timp de 1 oră la loc cald, acoperit cu o pînză. Împărţim în bile. Întindem turtele în foi rotunde pe masa presărată cu făină, pe o parte punem umplutura, acoperim cu partea fără umplutură, lipim marginile, dîndu-i formă plată. Prăjim plăcintele pe tigaia încinsă în ulei vegetal.

Umplutura poate fi diferită: ou fiert cu ceapă verde, brînză de vaci, brînză de oi dată prin răzătoare etc.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Citeşte mai departe