Filtru pe categorii
  • views 64692 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu brînză de vaci şi cartofi

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte şi învîrtite”, 1 variantă.

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 2/3 pahar brînză dulce uscată,
  • 1/2 pahar ulei,
  • 4 linguri unt,
  • sare.

Mod de preparare:

Se prepară aluatul după reţeta „Aluat pentru plăcinte şi învîrtite”, se împarte în porţiuni mici, fiecare se întinde, se pune în mijloc umplutura, marginile se unesc la centru, se prind, şi se apasă uşor, pentru redarea plăcintei formei plate; se prăjeşte în ulei pe ambele părţi într-o tigaie la foc mic. Pentru ca plăcintele să se prăjească bine şi să devină moi, tigaia se acoperă cu un capac. 

Prepararea umpluturii: În apa clocotindă se pun cartofii curăţaţi întregi, cu 3 minute înainte de a fi gata, apa se scurge. Se adaugă 2 linguri de unt, se mai ţine sub capac la foc mic pînă sînt gata. Cartofii se zdrobesc, se adaugă untul rămas, brînză de vaci, verdeaţa tocată, sare.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pereni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Citeşte mai departe