Filtru pe categorii
  • views 37554 Vizualizări
  • posts 0

Mălai

Ingrediente pentru 1 kg de mălai:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare, vanilină,
  • un pic de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • ½ lingură ulei,
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

În făina cernută se toarnă lapte fiert (fierbinte), se pune zahăr şi sare, se amestecă şi se acoperă cu un şerveţel de pînză. Cînd se răceşte se adaugă făina de grîu cernută, amestecată cu bicarbonat şi vanilină şi se frămîntă aluatul. Cînd aluatul este aproape gata, se adaugă untul topit, se mai frămîntă puţin şi să lasă pentru 20-30 minute. Într-o tavă unsă cu ulei se pune aluatul, se unge cu gălbenuş şi se pune la copt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zahorna

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Citeşte mai departe