Filtru pe categorii
  • views 45626 Vizualizări
  • posts 0

Ghevrec (uscăţele, mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

  • 5 ouă,
  • 2/3 pahar zahăr,
  • 2½ pahare făină,
  • 80 g rachiu sau spirt,
  • 1 lingură zahăr vanilat,
  • ½ pahar zahăr tos,
  • 5 pahare ulei.

Mod de preparare:

Ouăle se amestecă bine cu zahăr, zahărul vanilat şi spirt, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluat nu prea dens, se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 8-10 cm şi lăţimea de 4-5 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură se bagă un capăt al fîşiei. Ghevrecul se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tabăra

Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Citeşte mai departe