Filtru pe categorii
  • views 37823 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă cu vişine

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 pahare făină de grîu,
  • 1 ou,
  • 2/3 pahar untură de porc,  
  • ½ pahar apă,
  • ½ lingură oţet,
  • 1 linguriţă de zahăr tos.

Pentru umplutură:

  • 4 pahare vişine (fără sîmburi),
  • ½ pahar zahăr tos.

Mod de preparare:

Se amestecă oul, a treia parte de untură, apa caldă şi oţetul. Se adaugă făina şi se frămîntă aluatul. Se împarte în 3 părţi egale, se formează bile, se ung cu o jumătate din untura care a rămas şi se pun la rece pentru 15-20 minute. Apoi se întind 3 foi subţiri de aluat, se stropesc cu untura topită, se pun vişinele şi se presară cu zahăr tos. Se formează rulade şi se pun într-o tavă unsă cu untură. Se coc la temperatura de 220-230°C. Cînd sunt gata, ruladele se taie bucăţi şi se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Caragaș

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Citeşte mai departe