Filtru pe categorii
  • views 34311 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă cu vişine

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 pahare făină de grîu,
  • 1 ou,
  • 2/3 pahar untură de porc,  
  • ½ pahar apă,
  • ½ lingură oţet,
  • 1 linguriţă de zahăr tos.

Pentru umplutură:

  • 4 pahare vişine (fără sîmburi),
  • ½ pahar zahăr tos.

Mod de preparare:

Se amestecă oul, a treia parte de untură, apa caldă şi oţetul. Se adaugă făina şi se frămîntă aluatul. Se împarte în 3 părţi egale, se formează bile, se ung cu o jumătate din untura care a rămas şi se pun la rece pentru 15-20 minute. Apoi se întind 3 foi subţiri de aluat, se stropesc cu untura topită, se pun vişinele şi se presară cu zahăr tos. Se formează rulade şi se pun într-o tavă unsă cu untură. Se coc la temperatura de 220-230°C. Cînd sunt gata, ruladele se taie bucăţi şi se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Revaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Citeşte mai departe