Filtru pe categorii
  • views 72246 Vizualizări
  • posts 0

Babă neagră

Ingrediente:

  • 1 pahar de făină de grîu,
  • 8 ouă,
  • 1 lingură de zahăr,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 pahar de lapte,
  • ½ pahar de ulei vegetal,
  • 2-3 picături de suc de lămîie.

Mod de preparare:

Batem ouăle cu zahăr, adăugăm uleiul, mierea, bicarbonat de sodiu stins în suc de lămîie, lapte de temperatura camerei, făină, amestecăm bine. Aluatul trebuie să fie ca smîntîna groasă. Într-un ceaun uns cu ulei se pune aluatul, se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) să se coacă la temperatura de 180 grade timp de 40-45 minute Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ceapaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Citeşte mai departe