Filtru pe categorii
  • views 34360 Vizualizări
  • posts 0

Învîrtită cu brînză de vaci

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă sare,
  • ¼ pahar ulei,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată (opţional).

Mod de preparare:

Aluatul se face după reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite, 1 variantă. Fiecare foaie de aluat se pune pe un şerveţel subţire şi se usucă puţin. Prima foaie se unge bine cu ulei, deasupra se pune a doua, se unge cu ulei şi aceasta, apoi se pune a treia. Pe a treia foaie se împrăştie umplutura, dar nu prea multă, se acoperă cu o foaie unsă cu unt topit. Astfel se pun foile şi umplutura mai departe. Ultima trebuie să fie foaia unsă cu unt şi presărată cu umplutură. Se ridică marginea şerveţelului şi se învîrteşte rulada din foile cu umplutură, se pune pe tava, unsă cu ulei, se unge cu gălbenuș de ou şi se dă la cuptor. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă untul moale, ouăle, sarea si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coteala

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Citeşte mai departe