Filtru pe categorii
  • views 48871 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu mere

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 10-12 mere,
  • ½ pahar zahăr,
  • ½ linguriţă scorţişoară.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230-240 °C

Prepararea umpluturii: Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare măşcată, se presară cu zahăr şi scorţişoară, se foloseşte imediat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Teleşeu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1344 locuitori

Teleşeu este un sat şi comună din raionul Orhei. Teleşeu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1344 de oameni. Satul Teleșeu a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe