Filtru pe categorii
  • views 29281 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu brînză de vaci

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, varianta 1. 

Pentru umplutură:

  • 5 linguri ulei,
  • 250 g brînză de vaci,
  • 1 ou,
  • sare,
  • zahăr după gust,
  • 2 linguri unt.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat (varianta veche) se pun cate 5-8 împreună, ungîndu-le bine cu ulei sau cu unt topit. Umplutură se pune pe foaie grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pătrăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230- 240 °C. Cînd sunt gata se ung bine cu unt sau cu ulei.

Prepararea umpluturii: Toate ingredientele se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cotiujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Citeşte mai departe