Filtru pe categorii
  • views 28203 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu cartofi şi brînză

Ingrediente:

Penru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 100 g brînză dată prin răzătoare măruntă,
  • 4 linguri unt,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingură mărar tocat,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se ung cu ou, se adună spre centru şi se lipesc, plăcintelor li se dă o formă plată. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230- 240 °C.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se pun într-o cratiţă cu apă fierbîndă, puţin sărată. Cu 5 minute înainte de a fi gata cartofii, apa se scurge, se adaugă o bucăţică de unt şi cartofii se fierb cu capac pînă sunt gata. Apoi se dau prin răzătoare, se adaugă restul untului, brînza, mărarul, se piperează după gust.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Condrița

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
658 locuitori

Condrița este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Condrița este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 658 de oameni. Satul Condrița a fost menționat documentar în anul 1657 cu denumirea Condrești.

Citeşte mai departe